
خبر استان:در بدن هر فرد دو کلیه وجود دارد که در دو طرف بدن قرار داشته و به ازای هر کلیه باید روزانه یک و نیم لیتر آب به بدن رسانده شود.
به گزارش خبر استان دکتر سودابه زنده بودی افزود: هر فرد باید روزانه در حدود سه لیتر آب و انواع مایعات مصرف کند که میتواند شامل آب آشامیدنی، شیر، سوپ، انواع خورشتها، نوشیدنیها و دیگر مایعات باشد.
وی تصریح کرد: هرکدام از کلیهها شامل یکمیلیون نفرون است که تعداد آنها در افراد مختلف متفاوت بوده و به وزن موقع تولد و جثه فرد بستگی دارد که هر چه اندام فرد درشتتر باشد کلیههای درشتتر و درنتیجه تعداد نفرونهای بیشتری خواهد داشت.
فوق تخصص نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تمام مایعات در بدن باید وضعیت تعادل داشته باشند که وظیفه کلیهها نیز دفع سموم، نمکها و آب اضافی از بدن به شکیل ادرار است.
وی بیان داشت: وقتیکه نفرونها عملکرد مناسب را نداشته باشند به آن نارسایی کلیه گفته میشود که به دو نوع حاد و مزمن تقسیمبندی میشود.
دکتر زنده بودی خاطرنشان کرد: وقتیکه عملکرد نفرونها طی روزها یا هفتههای اخیر از بین برود به آن نارسایی حاد گفته میشود که متأسفانه تا مراحل پیشرفته بیماری علائمی نداشته و تنها با چکاب و آزمایش بیمار، متوجه نارسایی در او میشویم.
این فوق تخصص افزود: انواع خونریزیها مانند تصادف، عملهای جراحی و زایمانهایی با خونریزی زیاد، بیماریهای عفونی، سرطان، داروهای شیمیدرمانی و آنتیبیوتیکهایی که در درمان بیماریها مورداستفاده قرار میگیرند باعث آسیب به بافت کلیه شده و نارسایی حاد کلیوی را برای فرد به همراه دارد.
وی تصریح کرد: بالا رفتن سن و ایجاد مانع در مسیر خروجی ادرار، بزرگشده غده پروستات، چسبندگیها، سرطان دهانه رحم ازجمله عواملی هستند که باعث ایجاد نارسایی کلیه میشوند.
دکتر زنده بودی گفت: نارسایی کلیه در مراحل پیشرفتهتر علائمی مانند وجود خون در ادرار، تورم پشت پا، فشارخون بالا، بیاشتهایی، ضعف، تهوع، استفراغ، عدم تمرکز، اختلال خواب شبانه، تشنج و در برخی مواقع کما را به همراه دارد.
بیماریهای کلیه درد ندارند
فوق تخصص نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: افراد باید بهدرستی از کلیههای خود مراقبت کنند زیرا بهجز سنگ کلیه و عفونتهای کلیه بیماریهای مربوط به این عضو درد ندارند و ممکن است فرد تا رسیدن به مراحل پیشرفته متوجه بیماری خود نشود.
ماهانه بیش از هزار دیالیز در استان بوشهر انجام میشود
دکتر زنده بودی با اشاره به اینکه ساکنین استان بوشهر به دلیل دارا بودن آبوهوای گرم باید مصرف مایعات و بهخصوص آب را بهطور روزانه و مستمر در برنامه غذایی خود قرار دهند افزود: ماهانه بیش از هزار دیالیز در استان بوشهر انجام میشود که نشان از آمار بالای این بیماری دارد.
مردم استان بوشهر علاقهای به مصرف آب ندارند
وی تصریح کرد: ازآنجاییکه مردم استان بوشهر بهطورکلی علاقه زیادی به مصرف آب ندارند و با توجه به شیوع بالای بیماری دیابت و نیز سنگهای کلیه و مجاری ادراری شاهد آمار بالای نارسایی کلیه در استان هستیم.
این فوق تخصص بیان داشت: مایعات را باید حتماً بهصورت پیوسته و مداوم مصرف کرد نه اینکه افراد در محل کار چندین ساعت آب مصرف نکرده و سپس در منزل بخواهند کمبود آب را جبران کنند زیرا همان هشت ساعت آب نخوردن باعث ایجاد سنگهای کلیه و درنهایت نارسایی کلیه میشود.
مصرف نوشابه مضر اما مصرف چایی توصیه میشود
فوق تخصص نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نوشابه جزو مایعات مفید نبوده و خوردن آن نهتنها برای کلیه مفید نیست بلکه قند خون فرد را نیز بالا میبرد اما نوشیدن چایی کمرنگ و کم شیرین توصیه میشود.
